top of page
Single post

STREET STYLE.


...Eller låt oss istället kalla det för Fahion Week-Style. Det är inte en slump att dessa kvinnor ser så där avslappnat, perfekt stylade ut utanför visningarna i världens största modestäder. Modeveckorna som just presenterat höstens kommande trender i New York, London, Milano & nu slutligen Paris (12 feb - 11 mars) börjar leda mot sitt slut. Vad folk har på sig under visningarna har blivit lika viktigt som vad som faktiskt visas på catwalken. 2009 var året då Streetsyle-fotograferna började uppvakta varje redaktör som en världskändis för några sekunder. Det är också året då alla börjar klä sig för kameran under visningsveckorna. Men den första streetstylefotografen i koppling till trender och mode var faktiskt fotojournalisten Bill Cunningham, vars bilder publicerades på New York Times stilsidor redan 1978. Han plåtade folk på gatan, på fester och modevisningar. "Vi klädde alla upp oss för Bills skull" har självaste Anna Wintour berättat i dokumentärfilmen "Bill Cunningham New York". I år blir Bill 86 år gammal, men du ser honom fortfarande på varje stor modevisning under modeveckorna, med ett gott grepp om kameran. Eller front row. Hur som helst har jag plockat ut någa favoriter från veckorna som varit, tagna av streetstyle-fotografen Tommy Ton för www.style.com.

PERSONAL SHOPPING OSLO

bottom of page